Välja rätt hundfoder

Hur många gånger har man inte gått förbi någon som bara står och tittar på allt utbud av hundfoder? För det är inte så att det bara är två märken. Utbudet är stort, lika väl inne på butiken som på webbutiker. Det är verkligen en utmaning många står inför, så hur väljer man det bästa hundfodret?

Välja rätt hundfoder med rätt näringsämne

Det viktiga är näringsämnen

Att välja rätt hundfoder är definitiv en konst. Det krävs att man vet vad fodret består av, hur det påverkar hunden utifrån sin ras, sin vikt, sin storlek. Det finns hundfoder för valpar och för vuxna hundar. De flesta hundfoder ger nog alla hundar de näringsämnen som behövs, men skillnader finns det.

När man ska Välja rätt hundfoder bör man tänka på att valpfoder är mer rikt på alla dessa näringsämnen som hundar behöver. Det finns dock foder för både valpar och vuxna hundar. Kontrollera att det står “foder för alla livsstadier” eller liknande. Tänk även på att bitarna kan variera storleksmässigt och utifrån hundens ras kan det vara lättare med små eller stora bitar.

Ska det finnas spannmål?

En chihuahua är lika mycket rovdjur som en varg, eller? Är det så ska chihuahua hunden möjligtvis undvika kolhydrater (spannmål) i sitt foder. Det finns allt fler fodertillverkare som minskar eller helt tar bort kolhydrater från hundens diet. Visst kan man se den där lilla chihuahuan som huset rovdjuret men sanningen är att hundar är allätare! Det betyder att spannmålet är helt okej att inkludera i hundens diet då man ska välja rätt hundfoder !

Ingen lätt uppgift att välja hundfoder

Att välja hundfoder är ingen lätt uppgift, det är många leverantörer, många tillverkare och många som även påstår att hundar endast ska äta kött, som det rovdjur de är. Det absolut viktigaste är att hundfoder ska innehålla rätt näringsämnen. Fodret ska vara näringsrikt, beroende på hundens storlek ska det väljas i småbitar för att det ska vara lätt tuggat eller i större bitar om hunden är av en stor ras för att det inte ska ta den en evighet att bli mät.