Hundfoder för hundar med känslig mage

Det finns få saker som kan vara så smärtsamma för en hundfamilj som när den fyrbenta familjemedlemmen är sjuk eller inte mår bra. För en hund kan magen ofta vara roten till problem, och dessa problem kan i vissa fall komma av att man byter foder till något som hunden inte är van vid. Men det kan också vara så att hunden lider av känslig mage och därför också behöver ett särskilt hundfoder.

Tack och lov finns det bra och särskilt utvecklade hundfoder för känslig mage när det ska inhandlas mat till din fyrbenta älskling. Precis som att vi människor inte sällan mår bättre av att utesluta vissa livsmedel, till exempel gluten, mår våra hundar också ofta bättre om vi tar bort spannmål från deras kost. Det här är något som har blivit väldigt vanligt i hundfoder under de senaste åren från alla möjliga håll, men nu dyker det också upp på allvar och som en del av den naturliga produktrange som finns att köpa i både livsmedelsbutiker och i fackhandeln.

Vad är det då som gör dessa hundfoder så speciella? I grund och botten handlar det om att kolhydrater byts ut mot en högre andel protein samt en högre andel fett. Det här gör att hundens mage har lättare att bryta ner livsmedlet och lagra det i kroppen.

Vad ska man tänka på när man ska köpa hundfoder för känslig mage?

Tips 1 – Välj gärna svenskt hundfoder. Sverige har bland de strängaste djurskyddslagarna i världen vilket har resulterat i minimalt med antibiotika i uppfödda djur. Genom att köpa svenskt kött med lite antibiotika bidrar du till en hållbar framtid där antibiotika fortsatt får fungera som läkemedel.

Tips 2 – Välj gärna svenskt hundfoder igen. Den här gången handlar det om miljön. Genom att köpa svenskt livsmedel – oavsett om det är till dig eller din hund – så minskar vi ner utsläppen som sker när vi ska frakta produkter över stora delar av vår värld. Den svenska miljön är i stor utsräckning fria från miljögifter om vi jämför med andra länder.

Genom att välja svenskt hundfoder för känsliga magar, bidrar du till en bättre värld, samtidigt som du ger din hund rätt förutsättningar för ett liv i harmoni.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *